Projecten

Appartementen De Haaf, Bergen

Aannemer: Bot Bouw
Architect: Atelier Reinald Bosman
Referentie: L100558

De rustgevende oase van groen en water in het bestaande Landgoed De Haaf is compleet heringericht. Onderdeel daarvan zijn drie bijzonder luxueuze villa’s, met in elke villa twaalf riante luxeappartementen en twee penthouses. Door de ronde architectonische vormen, de transparante plaatsing van de gebouwen in het park en de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen wordt het geheel als het ware opgenomen in de omringende natuur. Toch is de locatie van deze woningen dichtbij het centrum van Bergen.

De architect heeft zich laten inspireren door de natuur in de gegevens en door de bouwstijlen van Bergen zelf. Vanuit alle kanten van het park kijk je tussen de drie woongebouwen door. Daardoor gaan ze op in het geheel en worden het ‘objecten in het groen’. De gebouwen komen in wezen uit het park voort. Dat effect wordt versterkt door de samenhang met de beplanting.  De natuurlijke uitstraling van het complex wordt versterkt door het materiaal van ‘keermuurtjes’ in het Landgoed terug te laten komen in de gevels, in combinatie met houten delen en ruw zandkleurig pleisterwerk. De glad wit gestucte horizontale banden in de terrassen en de witte delen van de gevel zorgen voor de expressieve nuance. Door de manier waarop de terrassen elkaar overlappen ontstaat in de woningen een goede balans tussen licht en schaduw. Door de grootte van de ramen is de lichtinval direct en het uitzicht op het landschapspark royaal. Door de draaiingen van de gebouwen is geen enkele kant gelijk en biedt elk appartement een optimale beleving van het park. De variatie in de situering van de drie woongebouwen versterkt de eigen identiteit van de gebouwen en zorgt voor een optimale transparantie binnen het landgoed.


Bij VMG konden wij ons direct vinden in de gedachtengang van de architect en dat zorgde voor een mooie samenwerking. In totaal hebben wij namelijk gezorgd voor bijna een kilometer aan hekken en aanverwante producten, waarvan ruim 800 meter RVS spijlenhekken. RVS hekken brengen vele voordelen met zich mee, lees hier welke!

Samen een project starten?