Projecten

Appartementen 'De Trefkoel', Wijk Paddepoel, Groningen

Aannemer: Trebbe Bouw Oost & Noord
Architect: KENK Architecten
Opdrachtgever: Nijestee
Referentie: W125435

De Trefkoel maakt deel uit van de herstructurering van de wijk Paddepoel, een uitbreidingswijk uit de jaren 50-60. 

Fase 1 bestaat uit 73 appartementen waarvan er 43 worden beheerd door Stichting NOVO. Deze stichting richt zich op mensen met een verstandelijke beperking die naar eigen vermogen zouden moeten kunnen blijven deelnemen en bijdragen aan de maatschappij. Naast de individuele zorgwoningen zijn er tal van ondersteunende ruimten waarvoor wij ook het interieur hebben ontworpen, zoals een ‘buurtkantine’ waar de bewoners zelf kunnen koken en waar bij bijzondere gelegenheden ook buurtbewoners kunnen komen eten. Dit versterkt de binding tussen de bewoners en buurt.

Voor de randen van de balkon- en galerijplaten en de hekwerken is een ornament ontworpen door de Groningse kunstenaar Jack Brandsma. Het toegepaste sleutelmotief is geïnspireerd op archeologische vondsten in de omgeving. Voor fase 2 is een nieuw ontwerp gemaakt op basis van studentenwoningen. Dit deel zal in 2016 worden opgeleverd.

VMG heeft de hekwerken voor 2 appartementencomplexen mogen realiseren. Dit heeft o.a. omvat: ruim 400 meter lamellenhekken, ruim 460 meter spijlenhekken, paneelhekken t.b.v. de dakterrassen, gevelschermen, plaathekken, privacyschermen en muurleuningen. 

Samen een project starten?