Projecten

54 Huurwoningen Houbenstaete, Tilburg

Aannemer: ERA Contour
Architect: Groosman & Partners
Opdrachtgever: Tiwos
Referentie: W135671

De wijk Jeruzalem in Tilburg is een oorspronkelijke arbeiderswijk met een rijke geschiedenis. Woningnood, direct na de tweede wereld oorlog, zorgde ervoor dat er snel nieuwe woningen gebouwd moesten worden. Hierdoor liet de technische kwaliteit van de traditioneel gebouwde woningen weleens te wensen over. Op dit moment wordt in Nieuw Jeruzalem gewerkt aan vernieuwing en verandering en is er naast sloop en renovatie gelijktijdig sprake van nieuwbouw en gebiedsontwikkeling.

Het tij is duidelijk gekeerd. Waar Jeruzalem in 2007 volgens het CBS de armste wijk in Noord Brabant was, is de wijk door gemeenschappelijke inspanning van velen nu weer hip. Het gerealiseerd project Houbenstaete maakt deel uit van de vernieuwing en is met 54 appartementen het eerste grotere nieuwbouwcomplex in de wijk.

VMG had een belangrijk aandeel in  de ‘make-up’ van het gebouw door de toepassing van volledig transparante glashekken op de galerijen. De glaspanelen zijn voor de balusters en tegen de beton gemonteerd om een strak, uniform gevelbeeld te creëren. De balkonzijde werd op dezelfde manier uitgevoerd maar werd het glas voorzien van een mat witte tussenliggende folie. De toegepaste balkon- en galerijhekken bepalen mede voor een belangrijk deel de uitstraling van het uiteindelijke gevelbeeld.

Het doel is steeds met onze specifieke kennis en kunde in een zo vroeg mogelijke stadium mee te denken over de mogelijkheden. Op die plek kunnen we bestaande verwachtingen overtreffen en actief meedenken over een passende uitvoering, toepassing van de juiste materialen en duurzaamheid. 

VMG maakte voor dit project ruim 600 meter paneelhekken t.b.v. balkon- en galerijen, spijlenhekken, privacyschermen en muurleuningen.

Samen een project starten?