Projecten

Sociale huurwoningen De Laren, Almere

Aannemer: Gebr. Löwik
Architect: Nine Oaks
Opdrachtgever: De Alliantie
Referentie: W145856

Aan het Meerveldplein, boven de Albert Heijn, in het gebied De Laren te Almere-Haven zijn ruime 3- en 4-kamerappartementen gerealiseerd.

Het ontwerp van supermarkt en 19 appartementen vormt, samen met intergraag kindcentrum (school, opvang en sportzaal) het centrum van de toekomstige wijk De Laren. De Laren wordt een groene woonwijk aan de westkant van Almere Haven met ca. 600 woningen. Kenmerkend voor het gebied is de overdaad aan groen. Alle woningen krijgen daarom een extra groot balkon en galerij.

Het ontwerp maakt afstemming in vormentaal en materiaal toepassing tussen de supermarkt en woningen. Horizontalen banden van de luifel, balkons en galerijen verbinden het geheel. In de materiaal en kleurstelling van de wasserstrich baksteen en banden is verbinding met het kleilandschap van Almere gezocht.

Voor dit project leverden wij voornamelijk plaat- en paneelhekken: in totaal zo’n 560 meter! Daarnaast als aanvulling privacyschermen, spijlenhekken en muurleuningen t.b.v. de trappenhuizen.

Samen een project starten?