Projecten

Appartementen Castagne, Ridderkerk

Aannemer: Bouwbedrijf De Vries en Verburg
Architect: Ingenieursburo AKM
Referentie: W166238

Wij realiseerden met verschillende partijen het transformatieproject Castagne in Ridderkerk. Het voormalige kantoor werd in de afgelopen maanden geheel omgebouwd tot een appartementencomplex met 24 woningen.

De huidige indeling van het kantoor is grotendeels gesloopt waarna de 24 appartementen werden opgebouwd. De appartementen kenmerken zich door een ruimtelijke indeling, veel lichtinval en een reeds luxe basis uitrusting. Nadenkend over het gezicht van het bestaande gebouw en de noodzakelijk uit te voeren aanpassingen aan de buitenzijde van het gebouw is het “Castagne” concept ontstaan. Het bestaande gebouw is de blanke pit, de kastanje, welke een metamorfose ondergaat en zal groeien tot een nieuw woongebouw. De nieuwe schil is de beschermende bolster rondom de vernieuwde waardevolle inhoud.

Het spreekwoord “ruwe bolster, blanke pit” past dan ook echt bij deze metamorfose en dat is wat in dit nieuwe ontwerp tot uitdrukking wordt gebracht. Er worden schillen met aardetinten kleur metselwerk rondom de bestaande licht betonnen gevels geplaatst. Hierdoor ontstaat een zichtbaar en sterk ontwerpconcept, blijft tegelijkertijd het bestaande beeld van het gebouw deels intact en krijgt het nieuwe woongebouw een gevarieerde hoogwaardige geveluitstraling.

Wij produceerden spijlenhekken t.b.v. de balkons en privacyschermen. Het resultaat mag er zijn!

Samen een project starten?