Projecten

KUNSTBRUG 'VAN HIER NAAR DAAR', HOORN

Architect: Martijn Sandberg
Referentie: W156155

In samenwerking met kunstenaar Martijn Sandberg heeft VMG deze bijzondere brug in de gemeente Hoorn gerealiseerd. 

De figuratie ‘Van Hier Naar Daar’ wordt gevisualiseerd in een reeks elkaar opvolgende spijlen van metaal, die in totaal het gehele hekwerk aan beide kanten van de brug beslaan.

Het patroon en de opeenvolging van de gekozen woorden is zodanig samengesteld dat vanuit allerlei verschillende zichthoeken in het hekwerk de tekst verschijnt, zowel vanuit het standpunt op de brug, aan de binnenkant én aan de buitenkant van de brug.

De zin ‘Van Hier Naar Daar’ doemt aan beide kanten op in de leesrichting van links naar rechts, maar ook in tegengestelde richting van rechts naar links, wanneer de woorden in combinatie worden gelezen van de ene zijkant naar de andere zijkant van de brug: ‘Van Daar Naar Hier’.

VMG heeft voor dit project intensief samengewerkt met Martijn Sandberg en heeft samen met hem een uitvoering bedacht die uitvoeringstechnisch mogelijk. Uiteraard zijn hierbij de uitgangspunten van het ontwerp overeind gebleven.

Overigens is dit niet het eerste project dat wij gerealiseerd hebben samen met Martijn Sandberg. ‘I Will Survive’, ‘Hallo, is daar iemand’ en ‘Ben even weg’ zijn inmiddels ook vervaardigd als zijnde kunstobjecten en te vinden als referentieproject op onze website.

Samen een project starten?