Projecten

Kunstwerk 'Hallo is daar iemand' en 'Ben even weg', Hoofddorp

Architect: Kunstenaar Martijn Sandberg
Referentie: W074484

Martijn Sandberg heeft een kunsttoepassing ontworpen voor de openbare ruimte van de wijk Floriande, IJwijk in Hoofddorp. De kunsttoepassing bestaat uit twee vrijstaande wanden van 4.5 meter hoog met een lengte van respectievelijk 25 meter en 14.7 meter lang.

Beide wanden dienen als afscheiding tussen de laad- en loszone aan de noord- en de zuidzijde van het winkelcentrum en het aangrenzende stratenplan van de woonwijk, waarin onder andere een Brede school en een Zorgcentrum gelegen is.

Uitgangspunt van het ontwerp van Sandberg is om, zoals hij het zelf omschrijft, via het ‘schrijven met spijlen’ een naadloos en semi-transparant typografisch scherm te ontwikkelen op basis van een raster van vertikale lijnen, vergelijkbaar met de ‘bars’ in een barcode.

Tijdens het voorbijgaan aan de kunsttoepassing verschijnt en verdwijnt in de afwisseling van het open en gesloten karakter van het hekwerk over de volle lengte een reeks van letters. Alsof er zojuist door iemand een memo, een memento in het traliewerk voor altijd is achtergelaten: ‘Hallo, is daar iemand?’ en ‘Ben even weg’.

(bron: www.msandberg.nl)

VMG produceerde, leverde en monteerde de kunstwerken. Materiaal: 2x scherm, bruin gecoat staal, beton.
Afmetingen (lxhxb) ‘Hallo, Is Daar Iemand?’: 25m x 4.5m x 0.4-0.7m
Afmetingen (lxhxb) ‘Ben Even Weg’: 14.7m x 4.5m x 0.4-0.7m.

Samen een project starten?